Nieuwbouw 42 appartementen Assen

Terug

12-10-2011 

Opdrachtgever: Woningstichting Actium, Assen
Hoofdaannemer: van Wijnen
Architect: Klein Architecten, Groningen
E- & W werken: Aalbers
Start bouw: november 2011
Oplevering: 2012

 

Aan de Jan Fabriciusstraat in Assen wil Actium, in samenwerking met projectontwikkelaar Van Wijnen, 42 huurappartementen realiseren. Het appartementengebouw gaat 'Onder één dak' heten, naar een toneelstuk van Jan Fabricius.

Het gebouw krijgt zeven woonlagen. Op de begane grond komen de entree, bergingen en een bedrijfsruimte. De appartementen zijn verdeeld over de andere zes woonlagen en hebben een ruime woonkamer, twee slaapkamers en een ruim balkon op het zuidwesten. Doelgroep zijn mensen vanaf 50 jaar. De toekomstige huurprijs ligt onder de huurtoeslaggrens.

Het appartementengebouw verrijst op de plek waar tot midden jaren tachtig fietsenfabriek Mustang gevestigd was. Deze gunstige locatie nabij het centrum zorgt ervoor dat voorzieningen als winkels en openbaar vervoer op loopafstand bereikbaar zijn.

 
Aalbers
Twitter
Werkzaamheden gestart 31 Nul Op de Meter woningen Rietoevers in Groningen. De woningen worden gasloos duurzaam verw… https://t.co/KBOBew0IVX...
RT @vvnieuwbuinen: NIEUWE HOOFDTRAINER M.I.V. SEIZOEN 2019/2020 Eric Prins wordt m.i.v. het seizoen 2019-2020 de nieuwe hoofdtrainer van vv…...