Grote opdracht in Ter Apel voor Aalbers van BAM Bouw en Techniek

Terug

07-05-2015 

Opdrachtgever: BAM Bouw en Techniek
Architect: De Zwarte Hond, Groningen
E&W installaties: Aalbers
Oplevering: oktober 2016

 

Aalbers heeft van BAM  Bouw en Techniek,  opdracht verworven voor grootschalige installatie opdracht herontwikkeling van het asielzoekerscentrum in Ter Apel. De opdracht omvat de inrichting van een nieuw terrein met een oppervlakte van twaalf hectare waarop 258 wooneenheden worden gebouwd.

Aalbers is zeer verheugd over deze dichtbij gelegen opdracht, waardoor bijna twee jaar lang gemiddeld 12 monteurs werkzaam zullen zijn op het project. Kenmerkend voor het project is dat gebouwd wordt in snelle prefab bouw- en installatie methoden.

Zeer bijzonder is dat de techniekruimte geheel in eigen beheer door Aalbers prefab zal worden geassembleerd. Hiervoor wordt een Skid gebouwd voorzien van CV ketels, WTW-units, regelkast, groepenkast, bemetering en zal geheel bedrijfsklaar worden aangeleverd. Vanaf eigen magazijn Aalbers in Nieuw-Buinen zullen in eigen beheer 129 stuks prefab Skids worden gebouwd. De installaties kunnen op afstand worden gemonitord door een geavanceerd Gebouw Beheer Systeem.

Het gehele gebouw is inclusief alle installaties geheel in BIM 3D ontworpen. De bouw is inmiddels gestart en de totale bouwtijd zal in verschillende fasen, circa twee jaar duren.
Aalbers
Twitter
Werkzaamheden gestart 31 Nul Op de Meter woningen Rietoevers in Groningen. De woningen worden gasloos duurzaam verw… https://t.co/KBOBew0IVX...
RT @vvnieuwbuinen: NIEUWE HOOFDTRAINER M.I.V. SEIZOEN 2019/2020 Eric Prins wordt m.i.v. het seizoen 2019-2020 de nieuwe hoofdtrainer van vv…...