Nieuwbouw Clockstede vordert

Terug

10-05-2005 

Opdrachtgever: Acantus Woongroep
Architect: KAW architecten, Groningen
Hoofdaannemer: Rottinghuis, Groningen
E & W-werken: Aalbers

Dit project is momenteel in uitvoering en wordt in april opgeleverd.

Nabij verzorgingstehuis Clockstede in het Groningse Nieuwe Pekela is een aantal rijtjeswoningen gesloopt, om plaats te maken voor nieuwbouw van 45 seniorenappartementen.

Het gebouw is twee verdiepingen hoog, met gedeeltelijk een derde bouwlaag. Aan de Meidoornlaan en de Acacialaan zijn deze dakverdiepingen teruggelegd. Zo sluit het gebouw goed aan bij de kleine schaal van de buurt.
Per bouwblok zijn de woningen gegroepeerd rondom een centrale hal. Aan de zijde van het verzorgingstehuis is een gemeenschappelijke recreatieruimte in het gebouw opgenomen.

Relatie met verzorgingstehuis
De nabijheid van het verzorgingstehuis is voor de toekomstige bewoners een groot pluspunt. Zo kan immers zorg op maat snel en flexibel geleverd worden. Om de oversteek te vergemakkelijken, is een personeelsingang aan de Meidoornlaan opgenomen in het ontwerp.







Aalbers
Twitter
RT @Remco_Kouw: De laatste blije huurders kregen sleutel uit handen van wethouder @roelandvdschaaf #Melisseweg #groningen @VanWijnenGroep h…...
RT @roelandvdschaaf: En weer 49 huurwoningen er bij! https://t.co/n8jzKpNTlS...
RT @PeterHutten: Handtekening vn Wim van Amvest in 2016. Speech van Rick, sleutel bewoners @roelandvdschaaf op @rtvnoord in 2017. Da’s same…...