Industriele opdracht Bakkerij Borgesius Stadskanaal

Terug

09-05-2014 

Opdrachtgever: Borgesius Groep
Hoofd aannemer: LTI, Lopik
Productieproces: Technology Unlimited, Almelo
E-installaties: Aalbers
Proces installaties: Aalbers
W-installaties: Kloeze
ICT: Aalbers
Oplevering: november 2014

Directie van Aalbers heeft deze week overeenstemming bereikt met de Borgesius Groep, voor de realisatie aanleg van de gehele Elektrotechnische-, ICT infra, Werktuigbouwkundige- en Proces installaties voor de uitbreiding van de bakkerij.

Bijzonder voor deze opdracht is dat de restwarmte die vrijkomt bij de ammoniak vriesinstallatie, grootdeels wordt hergebruikt als warmte-terugwinning voor het warme proceswater t.b.v. productieproces en verwarming van de uitbreiding. De bakkerij krijgt hierdoor het hoogste energielabel.

Aalbers zal deze omvangrijke opdracht samen met partnerbedrijf Kloeze Stadskanaal gaan realiseren en is zeer verheugd met deze opdracht. Volgens Aalbers tekent het de regionale binding en betrokkenheid van Borgesius, door deze omvangrijke installatie-opdracht aan een lokaal bedrijf uit te besteden.

De uitbreiding van de hyper moderne bakkerij, met een vloeroppervlakte van bijna 5000 vierkante meter, is volgens Borgesius uniek in Europa. Het proces hiertoe verloopt nagenoeg volautomatisch.

Het projectteam zal worden aangestuurd door projectleiders Martin Wilkens en Niek Kloeze. Verwachting is dat de bakkerij eind 2014 operationeel zal zijn.
Aalbers
Twitter
Polaris woontoren Groningen. Beton storten 7e verdieping. https://t.co/yWAauYcstE...
Ons hoogste bouwproject in Groningen. Polaris Woontoren inmiddels op de 7e verdieping. Nog 14 verdiepingen te gaan....
Slim bouwen door @VanWijnenGroep werk Diepstroeten Assen. Door Van Wijnen, Aalbers en Nutsbedrijf wordt de meterka… https://t.co/3WVP9tIRoK...